Inauguració de l'exposició del PTV al TDK. Com vivíem a Manresa entre els anys 40 i els anys 90?

Inauguració de l'exposició del PTV al TDK. Com vivíem a Manresa entre els  anys 40 i els anys 90?, que tindrà lloc el dia 17 de febrer de 2018, a les set del vespre, al Museu de la Tècnica de Manresa (Carretera de Santpedor, 55). L'exposició estarà oberta fins el dia 20 de maig.

El museu de la tècnica explicarà la Manresa de la industrialitzaió

Després de Barcelona, Reus, Tarragona i Tortosa, l'any 1900, Manresa era la cinquena població amb més habitants del país. Encara no feia ni un segle del devastador pas dels francesos que va deixar mil habitatges cremats, però la ciutat es va saber refer de la guerra per la via de la industrialització fins a ser el gran nucli de la Catalunya central i un potent focus econòmic a escala nacional.

Inauguració del monòlit al periodista manresà a la Rabassada

Membres de la junta de la Fundació a l'acte d'inauguració del monòlit al periodista manresà a la Rabassada, on fou assassinat per la FAI el 24 d'agost de 1936. La Fundació ha promogut la memòria històrica d'aquest gran periodista amb el Premi J. M. Planes i formant part de la Comissió de l'Any Planes. 
La Rabassada, 23 de desembre de 2017. 

El passat de Catalunya amagat als arxius públics i privats

¿Qui no ha quedat atrapat en la història que explica una carta o un dietari amagat durant anys a les golfes d’un avi o una àvia?¿O ha passat hores repassant àlbums de fotografies esgrogueïdes? L’historiador Daniel Venteo és especialista a recuperar petits i grans documents. Fa anys que rastreja arxius, llibreries de vell, antiquaris i pàgines d’internet buscant tresors.

La Fundació Independència i Progrés s'ha adherit al Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum

La Fundació Independència i Progrés s'ha adherit al Manifest del Pacte Nacional pel Referèndum. Amb aquesta adhesió volem contribuir, des de la nostra Fundació, a donar un impuls a un dels objectius de la nostra existència com a Fundació: l'assoliment de la independència de Catalunya.

Pàgines